1/11
South elevation w/ corner glazing & integral perforated ventilation panels.
2/11
View Pie: near & distant view fields.
3/11
SW/NE and SE/NW cross-cut windows & view characteristics.
4/11
Southwest views of Catskills from living+dining.
5/11
Rough-hewn wood plank flooring & slate hex panels.
6/11
Rough-hewn wood floor/ceiling planks w/ new.
7/11
Core elements define space and circulation.
8/11
Apple crate modular storage wall from kitchen.
9/11
Unfolded section-elevations w/ associated views.
10/11
East Elevation window/ventilator units & future pool.
11/11
West elevation w/ lazing/siding/ventilator groups.

STOCKPORT STUDIO + GUESTHOUSE

private, Stockport, NY

The planning and design of a rural residential compound for a young fashion designer involves the conversion of a two 19th century barns – a two story barn into a studio/guesthouse, and a large single story barn into an event space associated with an exterior lap pool. The concept for the studio/guest house conversion emerged out of a simple rule: expose existing horizontal surfaces and create new contemporary vertical surfaces.

The rugged wood timbers of the original structure, floors, and ceilings maintain the rural character of the barn and work to emphasize new, refined vertical elements. These vertical surfaces include large fixed panel glazing cut into opposite corners of the structure and adjacent sliding ventilators that draw in fresh air from the countryside through perforations in the barn’s corrugated steel siding. The main living space is organized around the view and fireplace - the upper level by two large pivot walls which allow the studio to be reconfigured into separate sleeping spaces.