1/21
Interior view of the Dissona brand showroom. Three staggered showroom islands organize open office space around them.
2/21
Interior view of the Dissona brand showroom. Existing building structure was stripped and left exposed to contrast the refined product and millwork.
3/21
Gillivo showroom island and associated open office area, with Daniel Hechter showroom beyond.
4/21
Daniel Hechter showroom with seasonally changing cabinet graphic.
5/21
Gillivo administrative office, open office and showroom.
6/21
Dissona administrative offices and open office zone.
7/21
Administrative offices.
8/21
Suite of executive offices with indoor/outdoor common space beyond.
9/21
Executive conference room overlooking the Futian Business District.
10/21
Main conference room with executive offices beyond.
11/21
VP office suite.
12/21
VP office with associated exterior space.
13/21
Indoor/outdoor commons.
14/21
19th floor lobby with perforated stainless steel panel elevator alcoves. © Hai Zhang.
15/21
Elevator lobby with perforated stainless steel paneled niches and ceiling.
16/21
Concept diagram illustrating the benefits of clustering open office spaces around the high-end showrooms.
17/21
Component Axon detail illustrating the showroom blocks, individual offices, and ceiling logic.
18/21
Component Axon detail illustrating floor concept, open office layout, and lighting array.
19/21
20/21
Partial view of the physical model form the north side. Most of the floors available perimeter is programmed with open office space so the maximum number of staff have direct access to natural light and views.
21/21
Physical model photo of the executive zone, lined with a spiral pattern of white oak.

JORINAL HEADQUARTERS

Jorinal Development Shenzhen, Shenzhen, China

Situated on the 19th floor of a contemporary office building in Shenzhen, Jorinal's new 30,000sf headquarters opens itself to its exterior surrounds and privileges the space as a whole over its individual parts. Overlooking urban parkland and the Futian Business District, the de-compartmentalized spatial organization takes advantage of the existing narrow floor plate and exterior terraces to provide exciting views, daylight and outdoor space for 315 designers, administrators and staff. R+L worked with Jorinal to minimize the number of enclosed office spaces and pulled most of these away from building's perimeter, reserving nearly 80% of the available 210m glazed area for shared office spaces, informal gather spaces, and general circulation.

The office areas are organized in open pockets created between several major programmatic blocks, or "islands" that are informally staggered throughout the space. Three of these islands are large glazed showrooms, one for each of Jorinal's major brands, around which their specific associated departments are situated. The open office spaces are designed to create strong connections between departments and work to foster a culture of collaboration simply through the conception of the space and organization as a whole.

Benjamin Cadena, project architect/designer
Andrew Dadds, Taylor Dover, Jae Hee Lee, design team